Door

Anne-Fleur van der Heiden

Lân fan taal x Explore the North x De Optimist

M

         orgen reist De Optimist af naar Leeuwarden voor de presentatie van ons mooie en unieke Poëzine tijdens de Literaire avond: Lân fan taal x Explore the North x De Optimist.

Het woord is aan onder anderen dichters Dorien De Wit (winnaar van de Turing Gedichtenwedstrijd 2016), Martin Rombouts, Helena Hoogenkamp, Dewi de Nijs Bik en Wout Waanders. Ze zijn goed, ze zijn jong, ze zijn fris én ze hebben humor. De Optimist vroeg eind 2016 zeven jonge dichters hun visie op humor in de poëzie in te sturen, want het thema van de Poëzieweek 2017 was ”humor”. Tijdens die week in januari publiceerde De Optimist dagelijks nieuw werk van een van hen: http://www.deoptimist.net/?s=poezieweek.

Het was een week om trots op te zijn, en daarom trekken we naar Ljouwert!

In samenwerking met schrijvers en programmeurs Marleen Nagtegaal en Joost Oomen (voorheen Kantoorpoëzie in Groningen), Lân fan Taal en Explore the North een poëzieavond in de Neushoorn in Leeuwarden. Het café van het poppodium is het toneel van een karavaan aan getalenteerde jonge dichters en, niet onbelangrijk, een goed potje muziek. De jongens van Het Kanaal (Evert Prummel en Sander Koning) spelen hun muziek. Want stilzitten moet je ook niet lang doen. Dichter en performer Joost Oomen praat de avond aan elkaar. Het thema van de avond is dezelfde als die van de Poëzieweek 2017: humor.

MAAR DAN ZIJN WE ER NOG NIET!
Genoten van de voordrachten? Voor 7,50 euro krijg je het speciaal voor deze avond gedrukte ‘Poëzine’ mee naar huis, een bundel van alle Optimist-gedichten uit de Poëzieweek. Samengesteld door Kim van Kaam, Anna van Strien Windgassen en ondergetekende. Opgemaakt door Mathilde Bindervoet en haar vriend Ward.

Kun je niet bij de avond zijn? Het ‘Poëzine’ wordt ook aangeboden in onze webshop: deoptimist.net/winkel/poezine-2-humor/

Leave a Reply